Bedelli için geri sayım başlad

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bedelli askerlik için son başvuru sayısını açıkladı. 13 Şubat 2015 günü sona erecek olan başvurular hakkında son bilgiler...

Bedelli için geri sayım başlad
25 Ocak 2015 - 20:47 - Güncelleme: 25 Ocak 2015 - 21:00

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlananların sayısının 112 bin 966 kişiye ulaştığını açıkladı.

Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda iktidarları döneminde yapılan bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ülkeye en önemli hizmetlerin AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını belirten Yılmaz, "Bu aziz millet, bir geçen 80 yıla baktı, bir de son 12 yıla baktı. Dedi ki, 'bunların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.'  Sivas'a ve Türkiye'ye yapılması gereken çok şey var, dolayısıyla bundan sonra yapılması gerekenleri de ancak bu AK kadrolar yapar" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeni Türkiye'ye güç katmak istediklerini aktaran Yılmaz, "Hiç şüpheniz olmasın, birlik ve beraberliğimizi sağlarsak yeni Türkiye'ye Sivas olarak en büyük gücü veririz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bedelli askerlik

Bedelli askerlik hakkında bilgiler veren Yılmaz, "Bedelli askerlikten yararlanan kardeşlerimizin sayısı 112 bin 966'ya ulaştı. Bir çok teşekkür alıyorum. Hem insanların problemlerini çözüyoruz hem de Silahlı Kuvvetlerimize mali yönden destek veriyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin mali yönden desteği ihtiyacı var mı? Var" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in katılımıyla Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı gerçekleştirdiklerini anımsatan Yılmaz, "Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde 4 adet F35 uçağının alımına karar verdik. Bir tane F35 uçağının bedeli yaklaşık 100 milyon dolar" ifadesini kullandı.

"Türk savaş uçağı, Türkiye'nin semalarında uçacaktır"

Bakan Yılmaz, milli piyade tüfeğinin seri üretimi için de karar alındığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem Makine Kimya Enstitüsüne hem de özel sektörle yapabilme kapasitesine sahip firmalara yetki vereceğiz. Bir başka aldığımız karar, milli muharip uçağı. Milli muharip uçağını da hayata geçirebilmek için 20 milyar doların üzerinde bir kaynağın ayrılması lazım. Silahlı Kuvvetlerin mali yönden desteklenmesi, teknolojik kapasitesinin güçlendirilmesi için paraya ihtiyaç olduğunu da bilelim. Bedelli askerlikten gelecek paralar buralarda kullanılır. Allah nasip ederse 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde Türk savaş uçağı, Türkiye'nin semalarında uçacaktır. Hamdolsun biz bunu yapacağız dediğimiz de 'yapamazsınız' diyen yok. Bu millete öz güven kazandırdık."

Yılmaz'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Bedelli Askerlik yapacaklar için izlenecek yol
 

Bedelli Askerlik yapmak isteyenler internette sürekli olarak ne yapılması hakkında bilgi edinmek için sürekli arama yapıyorlar. Milli Savunma Bakanlığı Bedelli Askerlik yapmak isteyenler için izlenecek yol haritasını duyurular kısmında yayınlandı.

BEDELLİ ASKERLİK E DEVLET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Bedelli Askerlik başvurusu için müracaatta izlenecek 2 alternatif yolu belirleyen msb.gov.tr bu şemayla rahatlıkla başvuru yapabileceğinizi kısa yollarla açıkladı. İşte bedelli askerlik yapmak isteyenlerin yapacakları işlemler;


 

1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 52’nci Maddesi gereğince, bedelli askerlik işlemlerinizi başlatmak üzeresiniz.

Bedelli askerlik müracaatınızın kabul edilebilmesi, iki işlem basamağından oluşmaktadır. Bu işlem basamakları;
 
1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alacağınız barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanınız ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedelin yatırılması gerekmektedir.
 
2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alacağınız üç (3) adet banka dekontu aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurmanız gerekmektedir.
 
Bedelli askerlik işlemlerinizin gerçekleştirilebilmesi için yukarıda belirtilen iki maddedeki işlemlerin yapılması gerekmektedir. Yukarıdaki iki maddede belirtilen işlemlerden sadece herhangi birinin yapılması ve diğer madde işlemlerinin yapılmaması halinde, bedelli askerlik başvuru işlemlerimin gerçekleştirilmeyeceğini biliyor ve bu hususta bilgilendirildiğimi kabul ediyorum.

Bedelli Askerlik hakkında merak edilen sorular ve cevapları
 
Bedelli askerlik yapmak için gerekli belgeler nelerdir?
Askerlik şubelerinden veya konsolosluklardan alacağınız ve üzerinde ödenecek tutar ile ödemenin yapılacağı banka bilgilerinin bulunduğu başvuru belgesi ile ödemenizi yaptıktan sonra, biri asıl üç kopya dekontu askerlik şubesine veya ilgili konsolosluğa teslim etmeniz yeterli oluyor. Sonrasında muafiyet belgesini aynı kurumlardan edinebiliyorsunuz.
 
Bedelli askerlik yapmak için nereye başvuruluyor?
Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurtiçinde askerlik şubelerine, yurtdışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.
 
Bedelli askerlik başvurumu yaptım, ne zaman tezkere alacağım?
Bedelin tamamını süresi içinde ödediğinizde, il ve ilçe kurulları askerlik hizmetinin yerine getirilmiş sayıldığına dair kararı alınır ve askerlik şubelerince acemi yedeğe aktarılırsınız. Bedelli askerlik başvurunuz kabul edildiğinde hakkınızda saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmaz, başlatılmış olanlar varsa sona erdirilir.

Bedelli askerlik şartları;

Bedelli askerlik ve sözleşmeli erliğe başvurulara ilişkin kanun teklifindeki düzenleme, komisyonda Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmasını öngören kanun tasarısına eklendiği şekliyle kabul edildi.

Buna göre, her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihi dahil, daha önce doğanlar, 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin Türk Lirası para veya Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertible yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.
Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar, istekleri halinde bu hükümlerden yararlanabilecekler.

Uygulama kapsamında ödenecek paralar, Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına TC Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankasında açılacak hesaba yatırılacak.

Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari adli soruşturma ve kovuşturma yapılamayacak. Başlatılmış olanlar sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilemeyecek.

(TRT HABER-AJANSLAR)


YORUMLAR

  • 0 Yorum