Taha Duymaz kimdir?

Hatay'a özgü tarifleriyle sosyal medyada yaptığı yemekleri paylaşarak adından söz ettiren Taha Duymaz kimdir?

Taha Duymaz kimdir?
19 Mayıs 2020 - 01:23

Genç aşçı Taha Duymaz, memleketi Hatay'a ait yaptığı yemeklerle ile adından sosyal medyada söz ettirmeyi başardı. Peki adından sık sık söz ettirmeyi başaran Taha Duymaz kimdir? İşte hayat hikayesi...

 

TAHA DUYMAZ KİMDİR?

2003 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesi Güveççi Köyü'nde doğan 17 yaşındaki Taha Duymaz, 12 kardeş. Anne ve babası işsiz olan Taha, 4. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Köyünde yaşayan Taha Duymaz, küçüklüğünden araba fobisi yaşıyor. Arabaya bindiği zaman başı dönen ve midesi bulanan Taha için komşusunun bir akrabası Hatay'da psikolog ayarlasa da imkansızlıktan dolayı sadece bir kez gidebildi.

 

Köyde hayatını sürdüren Taha, yıllarca doktora gitmediğini ve hastalanınca kendi kendini tedavi ettiğini belirtirken annesi kronik astım, sedef ve migren rahatsızlığı bulunuyor. Babası da koah hastalığı ile mücadele ediyor. Ailesinde çalışan kimsenin olmayan Taha Duymaz, 12 kardeşi ile birlikte devletin verdiği aylık 800 lira ile geçiniyor.

 

Yemek yaparken kendi içinde verdiği psikolojik savaşan azaldığı belirten Taha Duymaz, Posta gazetesi yazarı Dilara Doğan'a verdiği röportajında "sosyal medyayı bu kadar aktif kullanmak aklına nasıl geldi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

 

"Durumumuz iyi olmadığı için “Belki yeteneklerimi gösteririm, para kazanırım” düşüncesiyle 2015 yılında YouTube kanalı açtım. Küçük bir telefon vardı, onunla çekiyordum. Telefon bozulunca kanalı silmek zorunda kaldım. Sonrasında yine açtım, yine telefon bozuldu. 2019’da açtığımda aynı sorunu yaşamadım. Sonra baktım Instagram’a daha çok bakılıyor. Oraya da videolar çekip koymaya başladım. Kısa sürede takipçim arttı."

Videolarını kız kardeşinin çektiğini belirten Taha Duymaz, "güzel bir mutfağımız yok, malzeme eksiğim çok ama bunlar bana engel olamıyor." belirterek hiçbir zaman pes etmediğini ve kendisini destekleyenlerin sosyal medya üzerinden malzeme göndererek yardım ettiğini belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum