Çalışan emekliye kötü haber! Kesinti geliyor

Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışan kişilerin omuzuna yeni bir yük biniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı çalışma ile emekli esnaftan kaldırılan kesinti geri gelecek.

Çalışan emekliye kötü haber! Kesinti geliyor
24 Şubat 2020 - 10:28

Emekli olduktan sonra esnaflık yapan binlerce kişinin maaşında kesinti olacak.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur yaptığı açıklamada,“Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık SigortSosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri şimdilerde Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor.Böylelikle kanun değişikliği onaylanırsa emekli olduktan sonra esnaflık yapan binlerce kişinin maaşından, belirlenen tutar oranında kesinti yapılacak.ası Genel Müdürlüğü'nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine bir takım hazırlıklar yapılıyor. Şimdiden uyarıyoruz. Kamu yönetiminde israfa son vermeyen, lüksten- şatafattan taviz vermeyen, kamu gelir-gider dengesini bozan Saray ve çevresine kaynak oluşturmak için emeklilerin belini daha da bükecek çalışmalar yapılıyor” dedi. 

DESTEK PRİMİ GERİ GELECEK

“Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerin emekli maaşından 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum