Bitlis günleri yenikapı da başladı

Bitlis tanım günlerinin yeni durağı bu sefer İstanbul Yenikapı oldu. Bitlisin yerel ürünleri tezgahlara dizilerek tanıtıldı. Bitlis’in yöresel ürünleri el yapımı malzemeleri gibi birçok ürün tanıtılacak.21-24 Aralık tarihlerinde açık olacak tanıtım günleri yoğun bir katılımla başladı.

Bitlis günleri yenikapı da başladı
23 Aralık 2023 - 13:32 - Güncelleme: 23 Aralık 2023 - 13:47
 Bitlis günleri yenikapı da başladı
 Bitlis tanım günlerinin yeni durağı bu sefer İstanbul Yenikapı oldu. Bitlisin yerel ürünleri tezgahlara dizilerek tanıtıldı.
Başkan Emrah Taşar yenikapı etkinlik alanında basın mensupları ile kahvaltıda buluştu Bitlis'in özel çorbası kahkesi ekmeği ve en önemli besin maddesi bal ı ile basına kahvlatı ikram eden başkan Taşar şu ifadelere yer verdi.
Taşar: Bitlisimizi her yerde her mekanda her alanda tanıtmaya gayret gösteriyoruz iş adamlarımızla derneklerimizle esnaflarımızla hep birlikte bitlisin kültürünü dünyaya tanıtacağız inşallah bize bu alanı ve bu kültür etkinliğini yapmamız için tahsis eden sayın İBB başkanı ekrem imamoğlu ve mesai arkadaşkarına sonsuz teşekkürler ederiz inşallah herkesi buraya bekliyoruz birde şu hususu özellikle belirtmek istiyoruz biliyorsunuz ülkemiz bir ekonomik krizden geçiyor bizde esnafımıza bu konuda yardımcı olduk onlarda fiyatları astronomik olarak belirledi bi asgari ücretli de gelsin bu lezzetleri tada bilsin diye Bitlis'teki fiyatlarla yenikapıdaki fiyatlar aynı hemen hemen pazar akşkadar herkesi buraya bekliyoruz.dedi.
El yapımı ürünler Bitlis'ten geldi. 
Bitlis’in yöresel ürünleri el yapımı malzemeleri gibi birçok ürün tanıtılacak.21-24 Aralık tarihlerinde açık olacak tanıtım günleri yoğun bir katılımla başladı.
İstanbul ve çevre illerde yaşayan Bitlisliler 3 gün sürecek olan tanıtım günlerine yoğun katılım sağlarken tezgahlarda yer alan yerli ürünleri almayı da ihmal etmiyor. Farklı etkinliklerin yapılacağı tanıtım günlerinde bitlisin hem kültürü hem mutfağı tanıtılacak.
 
Tanıtım günlerine katılacak vatandaşlar hem eğlenecek hem de memleket hasretini bir nebzede olsa gidermiş olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum