Trump'ın peş peşe hile suçlamalarına Biden'dan tek cümlelik yanıt: Sabırlı olun

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, Trump'ın peş peşe yaptığı hile açıklamalarına yanıt verdi. Biden oy sayma işlemleri devam ederken Twitter hesabından "Sabırlı olun" paylaşımı yaptı.

Trump'ın peş peşe hile suçlamalarına Biden'dan tek cümlelik yanıt: Sabırlı olun
06 Kasım 2020 - 07:24
ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Demokratların başkan Adayı Joe Biden, oy sayma işlemleri devam ederken Twitter hesabından serin kanlı açıklamalarda bulundu.

Biden, Trump'ın mesajlarının aksine seçmenlerine sabırlı olması çağrısında bulunurken, Twitter'dan paylaştığı mesajında "Sabırlı olun millet. Oylar sayılıyor ve olduğumuz yer konusunda kendimizi iyi hissediyoruz" dedi.

TRUMP'TAN PEŞ PEŞE PAYLAŞIMLAR

ABD Başkanlık Seçimleri'nde sonucu belirleyecek eyaletlerde oy sayımı devam ederken, Donald Trump ekibinin bazı eyaletlerde oy sayımlarının durdurulması yönündeki çağrısına karşı, Joe Biden ekibi "Tüm oyları sayın" sloganını öne çıkarıyor.

Biden, 5 Kasım sabahı Twitter üzerinden yayınladığı ilk mesaj "Tüm oyları sayın" oldu. Trump ise, "Sayımı durdurun" şeklinde tweet attı. 

"SEÇİM GÜNÜNDEN SONRA MERKEZLERE ULAŞAN OYLAR SAYILMAYACAK"

Trump, 'Oy sayımını durdurun' açıklamasının ardından yeni bir tweet atarak, "Seçim gününden sonra gelen oylar sayılmayacak" ifadelerini kullandı. 

Twitter ise söz konusu paylaşıma, "Bu Tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir" etiketi koydu. Paylaşıma etkileşim de kısıtlandı.

BİDEN'I HİLE YAPMAKLA SUÇLADI

Donald Trump, Twitter üzerinden bir paylaşımda daha bulunarak, "Biden'ın kazandığını iddia ettiği son eyaletler hakkında seçim sahtekarlığı sebebiyle yasal itirazda bulunacağız. Birçok kanıt var, medyaya bakın. KAZANACAĞIZ. Önce Amerika" yazdı.

Twitter Trump'ın bu paylaşımına da, "Bu Tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir" etiketi koydu.

"HİLEYİ DURDURUN"

Oy sayımı devam edilen eyaletlerde Biden'ın farkı kapatmaya devam etmesiyle Donald Trump "Hileyi durdurun" şeklinde tweet attı. 

"SEÇİMİ BİZDEN ÇALABİLİRLER"

Tweetleri engellenen Trump, bu sefer büyük harflerle kısa bir basın açıklaması yaptı. Bütün medya kuruluşlarına gönderilen açıklamada Trump, "EĞER YASAL OYLARI SAYARSANIZ, SEÇİMİ KOLAYCA KAZANIRIM! YASADIŞI VE GEÇ GELEN OYLARI SAYARSANIZ, SEÇİMİ BİZDEN ÇALABİLİRLER!" dedi.

HİNTLİ İŞADAMINDAN ASTROLOJİK TAHMİN

Öte yandan, Hindistan'ın önde gelen iş insanlarından Anand Mahindra'nın Amerikan seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili Twitter'dan yaptığı bir paylaşım viral oldu. Mahindra'nın yayınladığı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi Joe Biden'ı mağlup edeceğine dair astrolojik tahmin binlerce beğeni aldı.

ABD TARİHİNDE EN FAZLA OYU ALAN ADAY

1900 yılından bu yana en yüksek katılımın olduğu 59. başkanlık seçimlerinde ilk belirlemelere göre 150 milyondan fazla oy kullanıldı. Uluslararası ajanslar, Demokrat aday Joe Biden 71 milyonu geçen oyla Amerikan tarihinin en fazla oy alan başkan adayı oldu ve eski başkan Barack Obama'nın rekorunu geliştirdi. Barack Obama, 2008 seçimlerinde aldığı 69,4 milyon oyla rekor kırmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum