ABD merkez bankası Fed, faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Fed, piyasaların beklediği gibi politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Fed, varlık alımlarında da değişikliğe gitmedi.

ABD merkez bankası Fed, faiz kararını açıkladı
06 Kasım 2020 - 07:19

Karar oybirliği ile alınırken Fed, ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçları kullanma kararlılığını tekrarladı ve tahvil alımlarına mevcut hızda devam edileceğini belirtti.

"EKONOMİNİN TOPARLANMASI PANDEMİNİN SEYRİNE BAĞLI"

Fed'den yapılan açıklamada, zayıflayan talebin ve düşük enerji fiyatlarının enflasyonu aşağıda tuttuğu, destekleyici para politikasında sözel yönlendirmenin sürdüğü, pandeminin ekonomik görünüm üzerinde önemli bir risk oluşturduğu, ekonominin toparlanma patikasının koronavirüs pandemisinin seyrine bağlı olduğu vurgulandı.

Ekonomik aktivitenin ve istihdamın toparlanmaya devam ettiği belirtilen açıklamada ekonomideki seviyenin pandemi öncesi seviyelerin altında olduğu ve pandeminin yakın dönemde aktivitenin, istihdamın ve enflasyonun üzerinde etkili olacağı ifade edildi.

"PANDEMİNİN ENFLASYON ÜZERİNDE ETKİSİ VAR"

Kararın ardından Fed Başkanı Powell düzenlediği toplantıda yeniden açılmalarla ekonomideki dipten toparlanmanın hızlandığını söyledi.

Powell yeni vakalardaki artışın endişe verici olduğunu belirtti. Pandeminin enflasyon üzerinde ciddi bir etki bıraktığını belirten Powell salgın konusunda insanların kendini güvende hissetmesine kadar tümüyle toparlanmanın olası olmadığını söyledi. 

KARAR SONRASI DOLAR/TL'DE DEĞİŞİM OLMADI

Kararın ardından Dolar/TL cephesinde bir değişim görülmedi ve kur 8.42 seviyelerinde seyretti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum