Koronavirüs uyarıları asker uğurlama törenlerinde hiçe sayıldı

Koronavirüs salgını can almaya devam ederken bazı vatandaşların asker uğurlama törenlerinde alınan tedbirleri hiçe saymaları dikkat çekti. Otogarlarda ortaya çıkan görüntüler üzerine İçişleri Bakanlığı da bir açıklama yayınladı.

Koronavirüs uyarıları asker uğurlama törenlerinde hiçe sayıldı
21 Mart 2020 - 10:14

Ankara Şehirlerarası Otobüs Teminal İşletesi (AŞTİ), İstanbul Esenler Otogarı ve diğer illerdeki pek çok otogarda asker uğurlayanların halay çekerken veya askere giden kişiyi havaya fırlatırken kaydedilen görüntüleri, sosyal medyada vatandaşların tepkisine neden oldu.

BAKANLIK UYARIDA BULUNDU 

İçişleri Bakanlığı, asker uğurlamaları sırasında kaydedilen görüntüler üzerine, Koronavirüstedbirleri kapsamındaki sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

"HASSASİYET GÖSTERMENİZİ RİCA EDİYORUZ"

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada yer alan asker uğurlama görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın resmi Twitter hesabında yer alan paylaşımda, "Koronavirüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan sosyal mesafe kuralını asker uğurlamalarında da uygulamalıyız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz" denildi.

Asker uğurlama törenlerinden kareler; 

YORUMLAR

  • 0 Yorum