ANNELER BAŞARACAK!

Temiz Toplum Derneği Anne Hareketi'nden Anneler Günü mesajı: "Anneler isterse, ülkemiz güçlenir, dünya güzelleşir."

ANNELER BAŞARACAK!
10 Mayıs 2020 - 19:07

 

 

 

Temiz Toplum Derneği Anne Hareketi'nden Anneler Günü dolayısıyla açıklama geldi. "Anneler iş başına" sloganıyla yola çıktıkları vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Bu yıl da Anneler Günü'nü kutluyoruz. Öncelikle herkesin gününü tebrik ediyoruz.

 

Şüphesiz annelik çok çok önemli bir olgu. Şüphesiz annelik sadece çocuğu olanların sahip olduğu bir ünvan değil. Annelik, çocuğu olmasa da, annelik duygularını taşıyan herkesi kapsayan bir olgu.

 

Bu yüzden toplumdaki pek çok olumsuzlukla mücadeleye anne eli değmesi gerekiyor.

 

Biz bugüne kadar olan çalışmalarımızda gördük ki, çocuklarımızı korumak için kaybedilecek bir zaman yok! Bu, hemen harekete geçmeyi gerektirdiği kadar, doğumla birlikte harekete geçmeyi de gerektiriyor. Mücadele doğumla birlikte başlıyor!

 

Biz, Temiz Toplum Derneği Anne Hareketi olarak bu ülkenin kadınlarına güveniyoruz. Anne eliyle, anne duasıyla, sevgi, şefkat ve merhamet ile;

 

Kadına karşı şiddetin, çocuk istismarlarının son bulması, her geçen gün zayıf düşen ailenin yeniden güçlenmesi mümkün olabilir.

 

Yanlış rol modellerin yerini doğru isimlerin alması, yitik değerlerin ve eski güzellerin kazanılması, kültür, sanat ve sporda yüksek ahlaki değerlerin esas alınması sağlanabilir.

 

Eğitimin merkezine ahlak ve maneviyatın, ekonominin merkezine helal lokmanın, siyasetin merkezine vatan, millet, mukaddesat ve doğa sevgisinin konulması başarılabilir.

 

Bağımlılıklar ile topyekün mücadele verilmesi, her canlının kıymetinin kavranması, İstanbul Sözleşmesi'nin yırtılıp atılması, toplumdaki kutuplaşmanın ortadan kaldırılması anne eliyle ve duasıyla mümkün olabilir.

 

Temiz Bireyler, Temiz Toplum ve Temiz Bir Dünya hedeflerine ulaşılabilir.

 

Nihai olarak anneler isterse, ülkemiz güçlenir, dünya güzelleşir.

 

Çünkü zaman bu zamandır.

 

Zaman Hz. Hatice (ra) ve Hz. Aişe (ra) validelerimiz gibi olmak zamanıdır.

 

Zaman Nene Hatun gibi, Şerife Bacı gibi zor dönemlerde büyük fedakarlıklar yapmak zamanıdır.

 

Kadın hakları diyerek kadını ve anneyi farklı bir noktaya taşımak, belli bir kalıba sokmak isteyenlere karşı adeta elini, yüreğini ortaya koyarak, ayaklarının altına serilen cennet referansını ve Fatih'ler doğuran asaletini yeniden hatırlamak ve haykırmak zamanıdır.
 

Şimdi, yeniden harekete geçme, geleceğe dokunma zamanıdır...

Yetimler tebessüm için bizi bekler.


Mazlumlar ayağa kalkmak için bizi bekler.


Yuvalar saadetine kavuşmak için bizi bekler.


Kaybolan güzellikler bizi bekler.


Kirlenen dünya güzelleşmek için bizi bekler.


Evet anne isterse herşey olur.

 

Anne isterse başarır!

 

İşte bu yüzden anneleri, anne adaylarını ve tüm kadınları daha fazla etkin olmaya, daha çok koşmaya ve dünyayı güzelleştirmeye çağırıyor ve Anne Hareketi'ne gönüllü olmaya davet ediyoruz.

 

Ve ilan ediyoruz Anneler Başaracak!"


YORUMLAR

  • 0 Yorum