Fındık için sigorta başvuru süresi 10 Mart'ta sona eriyor

Fındık üreticilerine kritik bir uyarıda bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, devlet destekli tarım sigortası başvuru süresinin 10 Mart'ta sona ereceğini söyledi.

Fındık için sigorta başvuru süresi 10 Mart'ta sona eriyor
29 Şubat 2020 - 18:21

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta devlet destekli tarım sigortası başvuru süresinin 10 Mart'ta sona ereceğini anımsatarak, üreticilerden zirai don başta olmak üzere diğer doğal afetlere karşı ürünlerini güvence altına almalarını istedi.

"SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ"

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Nisan ayı sonuna kadar fındıkta oluşabilecek zirai don riskine karşı üreticileri uyardı.

Fındıkta devlet destekli tarım sigortası poliçe başvurusunun 3'te 2'sinin devlet tarafından karşılandığına dikkati çeken Karan, şunları kaydetti: 

"Fındık üreticisinin 2014 yılında olduğu gibi büyük bir don afeti ile karşı karşıya kalmayacağının garantisi yok. Çiftçilerimizin ürün kaybını karşılayacak tek sistem olan TARSİM tarım sigortaları ile fındık bahçelerine mutlaka sigorta yaptırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde son pişmanlık fayda vermez. Mağduriyet yaşamamak için son gün beklenilmemelidir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum