RTÜK Başkanı Şahin, Berat Albayrak'a destek verince CHP'li üye tepki gösterdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yapılan istifa paylaşımının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Gece gündüz demeden ter döken Berat Albayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir" dedi. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Albayrak'a destek tweeti atan Şahin'e tepki gösterdi.

RTÜK Başkanı Şahin, Berat Albayrak'a destek verince CHP'li üye tepki gösterdi
09 Kasım 2020 - 07:12
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından yaptığı paylaşımda yaklaşık 5 yıldır sürdüğü bakanlık görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı. Berat Albayrak'a RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin destek verdi. Şahin'in desteğine RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"BİZİM DAVAMIZ KARDEŞLİK DAVASIDIR"

Bakan Albayrak'ın istifa ettiği yönündeki iddialar sonrasında açıklama yapan isimlerden biri de RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin oldu. Şahin,"Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için ailesinden fedakarlık ederek gece gündüz demeden ter döken Berat Albayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir."

CHP'Lİ ÜYEDEN TEPKİ GELDİ

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Albayrak'a destek tweeti atan başkan Ebubekir Şahin için, "Sayın Başkan, Yasa uyarınca özerk ve tarafsız bir kurumun başkanı olduğunuzu unutup, bir siyasi parti taraftarı gibi davranmanız; tarafsızlığınızı yitirdiğiniz anlamına gelir! RTÜK Başkanı olarak sizin 'kutlu davanız' değil, yasalarla belirlenmiş görev ve sorumluluklarınız vardır" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Bakan Albayrak'ın Instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yapılmıştı. Albayrak'ın paylaşımında "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum