Erbakan Hoca ilim adamıydı

Saadet Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı, vefatının 9. sene-i devriyesinde “Erbakan Haftası” anma ve anlama programı düzenledi.

Erbakan Hoca ilim adamıydı
01 Mart 2020 - 07:38

Üretim, Kalkınma, Adil Paylaşım” konulu konferansa Erbakan Hocanın özel kalem müdürlüğünü yapan Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Karaman ve Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Nedim Titiz konuşmacı olarak katıldı.

Saadet Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı, vefatının 9. sene-i devriyesinde  “Erbakan Haftası” anma ve anlama programı düzenledi. Kadıköy Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen gecede Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan anıldı. Programa Erbakan Hocanın özel kalem müdürlüğünü yapan ve Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Karaman ve Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Nedim Titiz, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Pakize Yüzbaşıoğlu, Saadet Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Recep Yılmaz, ilçe yönetimi, STK temsilcileri ve çok sayıda parti mensubu katıldı.

“ERBAKAN HOCAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Recep Yılmaz, “İdlib’de hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vatanımızın başı sağolsun. Bundan tam 9 yıl evvel 27 Şubat 2011’de milyonlarca insanın duaları ve tekbirleriyle ebedi hayata uğurladığımız Necmettin Erbakan Hocamızı bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz. Mekânı cennet olsun, hicreti kutlu olsun” dedi.

 

TÜRKİYE’DE TOPLU İĞNE BİLE ÜRETİLMEZKEN, MOTOR ÜRETTİK

Erbakan Hocanın özel kalem müdürü ve yakın çalışma arkadaşı olan Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Karaman, “İdlib’de hain bir saldırı sonucu, kardeşlerimiz şehit oldu. Bizler bugün burada siyasi bir konuşma gerçekleştirmeyeceğiz. Çünkü bugün yas günüdür. Merhum Erbakan Hocamız, Türkiye’de toplu iğne bile üretilmezken, motor üreten bir liderdi. Yerli otomobil yapılamasına öncülük eden biriydi. Erbakan Hoca, Almanya’dan Türkiye’ye döndüğünde 200 ortakla Gümüş Motor’u kuran, kalkınmanın ne demek olduğunu anlatan bir liderdi” diye konuştu.

“ÖNCE AHLAK VE MANEVİYATA ÖNEM VERİRDİ”

Erbakan Hocanın son zamanlarında bile cihadı bırakmadığını anlatan Mehmet Karaman, “Erbakan Hocamız hastanede yattığı dönemlerde bile bir an olsun çalışmalarından vazgeçmedi. Hatta hastanedeki çalışanlara bile çalışmalarımızı anlatırdı. Hocamız her şeyden evvel, önce ahlak ve maneviyata önem verirdi. Ardından yerli ve milli olmayı önemserdi. Şöyle bir anekdot anlatmak isterim. Hocamız Almanya’dan döndüğü vakitlerde ülkemizde bazı girişimlerde bulundu. Bu girişimlerden biri de Gümüş Motor olmuştu. Bu fabrika kurulduğunda ithal edilen aynı motorlara kısıtlama getirilmedi. Kısıtlama getirilmediği için, yerli üretimlerin pazar bulması mümkün olmadı. Çünkü ithalatçı firmalar motorları daha ucuza getirip, batmamız için uğraştı. Yerli üretim olan bu motor fabrikasının, 4 yıl evvel, bir gün haberlerde satıldığını duydum. Şimdi bunları neden anlattım. Türkiye’de toplu iğne dahi üretilmezken, Erbakan Hoca ilim adamı olarak, Türkiye’de motor fabrikası yaptı. İşte Erbakan Hoca böyle bir ilim adamıydı” şeklinde konuştu.

 

“HOCAMIZ BİZLERE YENİDÜNYA DÜZENİNİ HEP ANLATIRDI”

Yine Erbakan Hocanın özel kalem müdürü ve yakın çalışma arkadaşı olan Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Nedim Titiz, “Bizler Millî Görüşçüyüz elhamdülillah. Hocamız bizlere yenidünya düzenini hep anlatırdı. Günümüzde şu yaşananları hocamız daha evvelden her alanda ve her yerde izah etmeye çalıştı. Bugün ülkemizin de yaşadığı bazı sıkıntıları ve İslam âleminin içerisinde bulunduğu çıkmazları 30 yıl evvel bir kitapta toplayarak bu günleri anlatmaya çalıştı. Neydi o kitap ‘Gizli Dünya Devleti’ kitabında bizlere bu günleri ve gelecek günlere işaret etmişti. ‘Gizli Dünya Devleti’ kitabını hocamla birlikte hazırlayarak bin bir türlü emeklerle sunmaya çalıştık. Bu kitabı Millî Gazete’miz de defalarca basımını yaptı. Bakın bir doların üzerinde olan piramidin ne anlama geldiğini tam manasıyla anlamadan bu buhranlardan kurtulamayız. O yüzden bu hususları anlamadan, bu günleri idrak edemeyiz” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ’NE KARŞI İSLAM BİRLİĞİ”

Erbakan Hocanın her fırsatta İslam Birliği’ne verdiği öneme değinen İbrahim Nedim Titiz, “Gizli Dünya Devleti kitabını mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Bakın elimde sizlere bir tane hocamızın bastırmış olduğu İslam Dinarı’nı göstermek istiyorum. Bu D-8’in kurulduğunda ortak para birimi olarak belirlenmişti. Ancak buna karşı çıkan kişiler şöyle bir kamuoyu oluşturdu. Bu dinar kullanılırsa Türk Lirası’nın değeri yerle bir olur dendi. O zamanlar Almanya’da mark kullanılıyordu. Daha sonra EURO’ya geçiş yaptı. Ne oldu o zaman Almanya ekonomisi… Yerle bir mi oldu? Hayır olmadı. İşte bu dinara geçiş yapılsaydı dünyada hiçbir devlet bu duruma karşı direnemeyip, bizlere karşı zayıflayacaktı. Erbakan Hoca o yüzden Avrupa Birliği’ne bizi almayacaklarını bildiği için, İslam Birliği yönünde toplanmanın önemine değiniyordu” diye konuştu.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum