Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırması turizmcileri sevindirdi

Almanya koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını turizm bölgelerine yönelik kısmen kaldırdı. Karar, turizmciler tarafından sevinçle karşılandı.

Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırması turizmcileri sevindirdi
06 Ağustos 2020 - 09:54

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı Almanyatarafından kısıtlı olarak kaldırıldı. Daha önce 31 Ağustos'a kadar Türkiye'nin bütün illeri için seyahat uyarısı kararı aldığını açıklayan Almanya, dün bu uyarının İzmir, Aydın, Muğlave Antalya'yı kapsamayacağını açıkladı. Almanya'nın, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla duyurduğu karar, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Kuşadası'ndaki turizmciler arasında sevinçle karşılandı.

"SEZONU KURTARMA ŞANSIMIZ DOĞDU"

Alman hükümetinin geç de olsa doğru bir karar verdiğini belirten Kuşadası Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Aydın bölgesi için Alman pazarının önemi gerçekten çok büyük. Geçen yıl Aydın'da 100 bine yakın Alman turisti ağırladık. Bunlardan 72 bin tanesi tatil için Kuşadası'nı tercih etti. Almanlar özellikle ağustos, eylül ve ekim aylarında seyahate çıktıkları için bu karar sayesinde koronavirüs nedeniyle kötü giden sezonu kurtarma şansımız doğdu" dedi.

"KORONAVİRÜS TEHDİDİ YOK"

Karar, Almanya'dan Türkiye'ye gelen turistler tarafından da olumlu karşılandı. Eşi Olcay Çetinbaşlar ile tatil yapmak için 4 yıldır Kuşadası'na geldiklerini belirten Angelique Çetinbaşlar, "Kuşadası çok güzel bir tatil kenti. Devletimiz Aydın'a olan seyahat kısıtlamasını kaldırmakla çok doğru bir karar verdi. Çünkü burada koronavirüs tehdidi bulunmuyor. Ayrıca otellerdeki tedbirler de en üst seviyede" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum