Saadet-Gelecek Grubu Meclis'e farklı bir bakış açısı getirecek

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi ortak TBMM grubu istişare toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 9 saat süren toplantının ardından bir basın açıklaması gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’nin açılmasının ardından gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet-Gelecek Grubu Meclis'e farklı bir bakış açısı getirecek
20 Eylül 2023 - 07:47 - Güncelleme: 20 Eylül 2023 - 07:50
1 Ekim sonrasında gerçekleştirilecek çalışmalara değinen Karamollaoğlu, “Ümit ediyorum ki önümüzde ki dönemde Saadet Grubu en etkili çalışmayı yapacaktır” dedi. Davutoğlu ise, “Saadet Gelecek grubu meclis’e farklı bir bakış açısı getirecek” dedi.
 
Saadet Partisi ile Gelecek Partisi ortak TBMM grubu istişare toplantısı yaklaşık 9 saat süren toplantının ardından sona erdi. Toplantıda iki partinin, Genel Başkanları, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda, TBMM’nin açılacağı 1 Ekim sonrasında yapılacak çalışmalar belirlendi.
 
SAADET GRUBU EN ETKİLİ ÇALIŞMAYI YAPACAKTIR
TBMM’nin açılacağı 1 Ekim sonrasında Saadet Partisi ve Gelecek Partisi grubunun çalışmalara başlayacağını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM’de yapılacak çalışmalar ile iktidara doğru yolu göstereceklerinin altını çizerek, “Meclis 1 Ekim’de açılacak grubumuz o dönemde çok etkili bir çalışma yapacak. Burada yaptığımız toplantıda bu ekibin çalışmalarını görüştük. Ümit ediyorum ki önümüzde ki dönemde Saadet Grubu en etkili çalışmayı yapacaktır” dedi.
 
YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE TEŞKİLATLARIMIZ SIKI BİR ÇALIŞMAYA GİRECEK
Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Karamollaoğlu, yerel seçimlere kadar da başarılı bir çalışma gerçekleştirmek istediklerini ifade ederek, “Bu dönem yerel seçimlere yaklaştığımız bir dönem. Burada esas olan verimliliktir. Bu noktada kendi aramızda iş birliği gibi diğer partiler ile de dirsek teması edeceğiz. Bu yerel seçimlerde verimli olmak, mümkün olduğu kadar fazla belediyeyi kazanabilmek öncelikli. Bu konuda da teşkilatlarımız seçimlerden önce sıkı bir çalışmaya girecek ve gerekli çalışmayı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
MECLİS GRUBUMUZUN ÇALIŞMALARI İLE HÜKÜMETE YOL GÖSTERMİŞ OLACAĞIZ
İçerisinde bulunulan dönem itibari ile birçok sorunun olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, bu problemlerinde toplantıda konuşulduğunu belirterek, “Tabi içinde bulunduğumuz dönem itibari ile birçok sorun ile karşı karşıyayız. Ama en büyük problem ekonomik sorunlar. Vatandaşlarımız çarşıya pazara çıkamaz oldu, Hükümetin memura emekliye verdiği zam yetersiz kaldı. Biz grup olarak bu sorunlardan nasıl kurtuluruz elbet bunları gündeme getireceğiz. Bu da İktidara yol göstermek olacak, diğer bir taraftan da yarın biz yetkili olduğumuzda neler yapacağımızı göstermiş olacağız. Bu iktidarın sorunlara çözüm getirmeyeceğini görüyoruz. Ümit ediyoruz ki önümüzde ki çalışma döneminde Meclis’te bu konuların gündeme getirildiği bir dönem olacak. Bu grubumuzun ne kadar etkili çalıştığını da kamuoyuna göstermiş olacağız” diye konuştu.

TARTIŞMALARIN ARASINDA İKİ PARTİNİN BİR ARAYA GELMESİ ÜMİT VEREN TEK HAREKET OLDU

Türkiye tarihinde bir ilkin yaşandığını ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de iki partinin bir araya gelerek grup kurmasının bir ilk olduğunu belirterek, “Bu karar alınırken, uzun, uzun istişareler gerçekleştirdik. Seçimlerden sonra iktidar seçmeni de mutsuzdu. 3 aylık sonuç gösterdi ki Erdoğan’a oy veren seçmenin yüzde 30-35’inin Erdoğan’ı başarısız olduğunu düşünüyor. Çiftçiler feryat ediyor, emekliler feryat ediyor. Kendileri lüks ve şatafat ile yaşayanlar bunu anlayamaz. Muhalefet seçmeni de mutsuz. Bir yol çizilmesi gerekirken, farklı tartışmalar meydana geldi. Siyasette yeni parçalanmalar yaşanıyor. Bu tür parçalanmalar, iktidarın en çok istediği şey. Bu tablo karşısında, köklü bir parti olan Saadet Partisi ile yeni kurulmasına rağmen devlet tecrübesi olan Gelecek Partimizin bir araya gelmesi ümit veren tek hareket oldu” dedi.

SAADET-GELECEK GRUBUNDA BİR ÇATLAK OLMAYACAK

Tüm ayrıştırmalara ve kutuplaştırmalara karşın Saadet ve Gelecek grubunun birleştirmek için çalışacağını belirten Davutoğlu, meclis grubunda bir çatlağın olmayacağının altını çizerek, “Parçalanmalara, bölünmelere, bu siyasi dağılmaya karşı biz toparlamaya, birleştirmeye kararlıyız. 1 Ekim’den sonra bütün Türkiye şahit olacak ki Saadet Gelecek grubu meclis’e farklı bir bakış açısı getirecek. Zor zamanlarda kurulmuş bir grubuz. 1 Ekim öncesinde de bazı söylentilerin çıkmasının sebebi de grubu dağıtmak. Meclis Genel Kurulunda hala yerimizi belirlemediler, son dakikaya kadar bekliyorlar. Ancak Saadet Gelecek grubunda bir çatlak olmayacak, 1 Ekim’de TBMM’de yeni bir grup olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum