İsrail önce ambulansları sonra okulu vurdu! DSÖ ve Bakan Koca'dan sert tepki

İsrail, yaralı sivilleri Gazze'den Refah Kapısı'na taşıyan ambulansları hedef aldı. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nin yerleşkesini vurdu, 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Korkunç saldırı için DSÖ Dehşete düştük ifadesini kullandı. İsrail ordusu, sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu da bombaladı. Kan donduran saldırıya bir tepki de Bakan Koca'dan geldi. Koca, Biz, Gazzeli kardeşlerimizi tedaviye ulaşabilmeleri için ülkemize transfer etmeye hazırız dedi.

İsrail önce ambulansları sonra okulu vurdu! DSÖ ve Bakan Koca'dan sert tepki
04 Kasım 2023 - 05:32

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 28’inci gününde devam ediyor. İsrail ordusu, sivil yerleşim yerleri, hastane ve okullara düzenlediği saldırıları ara vermeden sürdürüyor. Akşam saatlerinde İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nin yerleşkesini vurdu.

13 KİŞİ ÖLDÜ, 26 KİŞİ YARALANDI!

 

 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını ve ambulansları bombalaması sonucu 13 Filistinlinin öldüğünü, 26 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun, Şifa Hastanesi'nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır'a doğru götürecek ambulanslara gerçekleştirdiği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi şehit oldu, 26 kişi de yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Yaralıları sevk edecek ambulansların hareketinin tüm dünyaya bildirildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaralıları taşıyan ambulansların hareketini Uluslararası Kızılhaç Komitesine, Mısır'a ve tüm dünyaya iletişim kanalları ve medya aracılığıyla bildirmiştik ancak işgal tüm küstahlığıyla suçunu işledi."

 

Açıklamada, İsrail'in sağlık personelleri ve ambulanslara yönelik suçları yasaklayan tüm uluslararası yasa ve anlaşmaları ihlalinden dolayı sorumlu tutulması çağrısında bulunuldu.

SIĞINMACILARIN KALDIĞI OKUL BOMBALANDI!

 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu bombaladı.

Saldırıda ölenlerin ve yaralananların olduğu bilgisi verildi.

"DEHŞETE DÜŞTÜK"

Dünya Sağlık Örgütü saldırıya tepki göstererek, 'Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük.' ifadelerini kullandı.

 

BİR TEPKİ DE BAKAN KOCA'DAN

İsrail'in kan donduran saldırısına bir tepki de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

İçinde hastalar ve yaralılar olan ambulanslar saldırıya uğradı. Uluslararası toplumun harekete geçmesi için daha fazla ne olmalı?

İsrail’in sağlık kuruluşlarına, hasta ve yaralı taşıyan ambulanslara yönelik utanç verici, insanlık dışı olmakla bile tarif edilemeyecek saldırıları devam ediyor. Bugün, durumları kritik olan, Refah sınır kapısından Mısır’a transfer edilmeyi bekleyen hastalar ve yaralılar, Şifa Hastanesi önünde transfer için gelen ambulansların içerisinde saldırıya uğradılar.

Biz, durumu kritik olan Gazzeli kardeşlerimizi tedaviye ulaşabilmeleri için ülkemize transfer etmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu hedef gözetmeyen saldırıların bir an önce durdurulması için uluslararası toplumun harekete geçmesini talep ediyoruz.

İçinde hastalar ve yaralılar olan ambulanslar saldırıya uğradı. Uluslararası toplumun harekete geçmesi için daha fazla ne olmalı?

İsrail’in sağlık kuruluşlarına, hasta ve yaralı taşıyan ambulanslara yönelik utanç verici, insanlık dışı olmakla bile tarif edilemeyecek saldırıları…

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 3, 2023

BİR TEPKİ DE KIZILHAÇ'TAN!

 

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Francesco Rocca, Şifa Hastanesi yakınındaki hasta ve ambulanslara yapılan saldırıların korkunç ve dehşete düşürücü görüntülerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Rocca, X sosyal medya platformundan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarında hastalara ve ambulanslara yapılan saldırıların korkunç ve dehşete düşürücü görüntülerinin Saraybosna'daki Markale pazar yerinin 28 yıl önce bombalanmasını hatırlattığını belirten Rocca, "Bu görüntüler kabul edilemez. Sivillerin, ambulansların, doktorların, hastanelerin her zaman korunması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ENDONEZYA HASTANESİ DE VURULDU

 

İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi'nin bahçesinin ardından Endonezya Hastanesi'ni vurdu.

GAZETECİLERİN YAKININA DA ROKET DÜŞTÜ!

 

Gazze sınırındaki Sderot kentinde gazetecilerin bulunduğu alanın yakınına roket düştü. Türk gazetecilere ait bir araç da hasar gördü.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum