Lübnan'daki patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısı 6'ya yükseldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada yaralanan Türk vatandaşı sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.

Lübnan'daki patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısı 6'ya yükseldi
05 Ağustos 2020 - 11:39

Dün akşam saatlerinde Lübnan başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde meydana gelen patlamada 2 Türk vatandaşı yaralanmıştı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaralı Türk vatandaşı sayısının 6'ya yükseldiğini ve hepsinin durumlarının iyiye gittiğini duyurdu.

AİLELERİYLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

Twitter hesabından açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu şunları yazdı "Lübnan'daki patlamada yaralanan vatandaş sayımız 6'ya yükseldi. 5'i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gidiyor. Aileleriyle de iletişim halindeyiz."

NE OLMUŞTU?

Lübnan'ın kalbi Beyrut'ta dün akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada en az 100 kişi ölürken, 4 bin kişi yaralandı. İki hafta süreliğine Beyrut'ta OHAL ilan edildi. Beyrut Limanı'ndaki patlamanın uygunsuz koşullarda saklanan 2 bin 750 ton amonyum nitrattan kaynaklandığı belirtildi. Devasa mantar bulutunun yükseldiği patlamanın ardından ülke ekonomisinin can damarı olan Beyrut Limanı'nda ağır hasar oluştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum