Sosyal yardım alamayanlara müjdeli haber!

Sosyal yardım alamayanlara müjdeli haber! 4. Faz sosyal yardım desteği geliyor! Ne kadar ödeme yapılacak? Covid-19 nedeni ile ekonominin olumsuz yönde etkilenmemesi; nakit akışının devam etmesi ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların zorluk yaşamaması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bin Türk Lirası sosyal para yardımı yapmaktadır.

Sosyal yardım alamayanlara müjdeli haber!
14 Mayıs 2020 - 04:00

Covid-19 nedeni ile ekonominin olumsuz yönde etkilenmemesi; nakit akışının devam etmesi ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların zorluk yaşamaması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bin Türk Lirası sosyal para yardımı yapmaktadır. Fakat son dakika gelişmesi ile yetim ve dul aylığı alan vatandaşlar için; ek olarak 1000 TL para yardımıyapılması yönünde yeni bir talep oluşturuldu. TÜED tarafından yazılı açıklama biçiminde yapılması ile beraber; 4. Faz sosyal yardım çalışmalarının başlatılması ve bu kez yetim ve dul maaşı alan kişilerin yararlanabilmesi için bir talep oluşturuldu.

 

TÜED, emekliler, yetim ve dul aylığı alan kişiler için oluşturulan bu talep hakkında detaylı bilgiyi haberimizden alabilirsiniz.

Korona virüs için başlatılan Pandemi sosyal yardımkapsamında bugüne kadar binlerce vatandaşa bin TL sosyal yardım adı altında ödeme yapıldı. Fakat gelir şartı olması durumu ile ilgili olarak yeni bir talep de TÜED’den yani Türkiye emekliler derneğitarafından geldi. Tüed araştırma merkezi yazılı bir açıklama yaparak; düşük maaşlı yetim ve dul aylığı alan kişilerin bu yardımdan yararlanması gerektiğini ve talebi ilettiğini açıkladı.

4. Faz Pandemi Sosyal Yardım Yolda!

TÜED’in yaptığı açıklamanın ardından yetim ve dul aylığı alan kişiler bin TL yardım alabilecek mi? Sorusu gündeme geldi. Herhangi bir gelirin olması yarım almak için engel olmamalı diye çabalayan TÜED, bu sefer 4. Faz yardım talebi oluştururken gerekli şartların biraz esnetilmesi için de talep oluşturdu.

Emekli ve Dul vatandaşlara 4. Faz sosyal yardım desteği!

TÜED, Araştırma merkezi tarafından yapılan bir basın açıklamasında devletin Covid-19 pandemisi kapsamında mücadele sürecinde olunması ile beraber birçok vatandaş için verilen bin TL’lik yardımların yetim ve dul maaşı alan vatandaşlara da verilmesi konusunda konuştu. 3. Faz ödemesi düşük gelir sahibi olan vatandaşlar için yapılacak denilmişti. Fakat TÜED tarafından yapılan açıklamaya göre düşük dul aylığı ya da yetim aylığı alan vatandaşların da 4. Faz ödemesinde bu sosyal yardımdan yararlanması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

 

Buna ek olarak yetim ve dul maaşı alan kişilerin de bu kapsam içerisinde olduğunu düşünerek; konuşmasında şu ifadelere yer verdi “”Bugüne kadar açıklanan üç ayrı sosyal yardım paketi açıklanmış ve kapsamdakilere 1000 lira ödeme yapılmıştır. Gelir ve aylık almak, sosyal destek paketinden kapsam dışı kalmayı gerektirmemelidir. Dördüncü destek paket kapsamına, sosyal güvenlik sisteminden dul ve yetim aylığı düşük kalanlar değerlendirilmeye alınmalı, asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip hanelere 1000 lira sosyal destek yapılmalıdır.”

TÜED’in yaptığı açıklamalar sonucunda emekli vatandaşların ve dul – yetim aylığı alan kişilerin de bu yardım kapsamına dahil olacağı bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum