Almanya, Türkiye'ye uyguladığı seyahat yasağını 4 il için kaldırdı

Almanya, koronavirüs salgınından dolayı Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için kaldırdı.

Almanya, Türkiye'ye uyguladığı seyahat yasağını 4 il için kaldırdı
05 Ağustos 2020 - 05:52

Almanya Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırdı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, 4 Ağustos'tan itibaren İzmirAydınMuğla ve Antalya'ya muafiyet tanınacağını açıkladı. Almanya, böylelikle Türkiye'deki bu bölgelere gidecek tatilcilere yeşil ışık yaktı.

 

TEST SONUCU POZİTİF ÇIKAN TÜRKİYE'DE KARANTİNADA KALACAK

Yapılan açıklamada, kişilerin Almanya'ya dönmeden 48 saat önce PCR testi yapılması gerektiği belirtilirken, test sonucu pozitif çıkanların Türkiye'de karantinada kalacağı belirtildi. 

PCR TESTİ ZORUNLU OLACAK

Türk hükümeti tarafından hazırlanan turizm ve hijyen tasarısına sıkı şekilde bağlı kalınması şartıyla seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtilen açıklamada, tasarının tatilcilerin Almanya'ya dönmeden 48 saat içinde zorunlu PCR testi yapmaları da içerdiği anımsatıldı. Türkiyeyönelik seyahat uyarısının kaldırılması için Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yoğun çaba sarf etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen ay başkent Berlin'de mevkidaşlarıyla görüşmüştü.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE SEYAHAT KISITLAMASI UYGULANMIYOR

Almanya; BelçikaBulgaristanDanimarkaEstonyaFinlandiya, İrlanda, İtalyaLüksemburgHollandaYunanistanHırvatistanLetonyaLitvanyaMaltaAvusturyaPolonyaPortekizRomanyaİsveç , SlovakyaSlovenyaİspanya, Çekya, Macaristan ve Güney Kıbrıs ile İzlanda, Lichtenstein, NorveçİsviçreİngiltereKuzey İrlandaAndorra, Monako, San Marinove Vatikan haricindeki ülkelere seyahat uyarısını 31 Ağustos 2020 ye kadar uzatmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum