Eyüp Belediyesi Müjdeyi Verdi 3 Proje Birden Geliyor

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e 2 metro, 2 tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi

Eyüp Belediyesi Müjdeyi Verdi 3 Proje Birden Geliyor
04 Şubat 2015 - 02:42 - Güncelleme: 04 Şubat 2015 - 02:46

Başkan Remzi Aydın:  “Tarihi dokuyu ihya edeceğiz”  “Metro, tramvay ve yeni bir teleferik hattı geliyor”

Başkan Remzi Aydın, Eyüp’ü iki aksta değerlendirmek gerektiğini belirterek, “Birincisi merkez, tarihi merkez. Orası zaten sit alanı. Biz bu dokunun canlanmasına, ihya edilmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Bilgi Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Tarihi Merkez Yönetim Planı çalışması yapıyoruz” dedi.

METRO VE TRAMVAY MÜJDESİ
Trafiği rahatlatacak projelerin yakında vatandaşın hizmetine sunulacağını kaydeden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’ü de kapsayan 2 metro, 2 tramvay ve bir de teleferik hattının çalışmalarının İBB tarafından sürdürüldüğünü ve 2 buçuk yıl içinde tamamlanmış olacağını kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK
Eyüp’te kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi için çalışmaların başladığını belirten Başkan Aydın, “Haliç’in sanayi bölgesi olmasından dolayı etrafında gecekondulaşma olmuştu. Kentsel dönüşüm bir zorunluluk, kurtarıcı. Eyüp’te bu lokasyonlarda kentsel dönüşümü mutlaka yaptıracağız” dedi.

EYÜP SULTAN TÜRBESİ AÇILIYOR
Eyüp Sultan Türbesi’nde yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Aydın, “Restorasyonu İBB yapıyor. Çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Tarihin gördüğü en büyük restorasyon gerçekleştirildi. Şubat ayı sonunda türbe ziyaretçilerine kapılarını açmış olacak” diye konuştu.

İnanç turizmi konusunda da projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Başkan Remzi Aydın, Mart ayında Eyüplüleri, Vuslat yolculuğu ile Eyüp’lüleri Mevlana ile buluşturacaklarını ifade etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum