Erdoğan ı Dinleyen İki Polis Yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da STK temsilcilerinin yemeğinde yaptığı açıklamada, Başbakanlığı döneminde ofisini dinleyenlerden 2'sinin Romanya'da yakalandığını açıkladı.

Erdoğan ı Dinleyen İki Polis Yakalandı
07 Şubat 2015 - 04:57
Söz konusu şahısların iadesinin istendiğini belirten Erdoğan, en kısa zamanda iade işleminin gerçekleşmesini beklediğini ifade etti.
 
Erdoğan, "Benim ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı. Önce Hırvatistan, ordadan kaçtı Macaristan, oradan kaçtılar Romanya ve Romanya'da yakalandılar. Şimdi ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye'ye iadesini istedik. Temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir." şeklinde konuştu.
 
KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan kişilerin, Emniyet Müdürü Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta olduğu öğrenildi.
 
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu olayla ilgili davada verdiği ara kararda, sanıklardan Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) yolladığı belgeye dayanarak, yurt dışında bulundukları, soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla saklanmaya çalıştıklarını değerlendirerek "kaçak" olmaları nedeniyle "tutuklama" kararı almıştı.
 
Bu kişilerden Emniyet Müdürü Zavar ile polis memuru Usta'nın Romanya'da yakalandığı, söz konusu kişilerin Türkiye'ye iadelerinin istendiği bildirildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Bursa'da yaptığı konuşmada, "Benim ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı. Önce Hırvatistan, oradan kaçtı Macaristan, oradan kaçtılar Romanya ve Romanya'da yakalandılar. Şimdi ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye'ye iadesini istedik. Temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum