Diriliş dizisi türbeye ziyareti arttırdı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi ve Halime Hatun'un türbesi, “Diriliş Ertuğrul” dizisi sonrası ziyaretçi akınına uğradı.

Diriliş dizisi türbeye ziyareti arttırdı
25 Ocak 2015 - 20:05

Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin annesi Halime Hatun ve Babası Ertuğrul Gazi’yi anlatan ve TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisi sonrası, Ertuğrul Gazi ve Halime Hatun'un türbesi, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Ziyaretçiler, türbelerde Fatiha okuyup, görevlilerden bilgi alıyorlar.

Türbe yakınında bulunan esnaf, ziyaretçi yoğunluğundan memnun olduklarını dile getirerek, dizinin işlerine katkı sağladığını belirtti.

“DİRİLİŞ ERTUĞRUL GEÇ KALINMIŞ BİR ÇALIŞMA”



Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, böyle bir dizinin çekilmesinde Söğüt’ün tanıtılması açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, “Ben öncelikle sizin aracılığınızla diziyi yapan senaristinden oyuncusuna, ışıkçısından set görevlilerine kadar hepsine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ertuğrul dizisi geç kalmış bir çalışmadır. Keşke bizim tarihimizde dönüm noktası olan mihenk taşı olan bütün şahsiyetlerle ilgili bu tür belgeseller, diziler veya tanıtıcı filmler yapılabilse. Ertuğrul dizisinin de ben geç de olsa çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Söğüt'ün Belediye Başkanı olarak biz gerek halkımızla birlikte mutlu olduk. Bu dizi Söğüt'ün tanıtımına katkı sağlayacaktır” dedi.

Ertuğrul Gazi türbesinde gelen misafirleri karşılayan görevli Halil Özkan ise, “Ertuğrul Gazi Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu olan Osmangazi'nin babasıdır. Son zamanlarda ziyaretçi sayımızda bir artış da göründü. Biz bunun sebebi olarak TRT 1'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisini olduğunu düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum