Artık internet medyası var

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği "Medya Oskarları" ödül töreni, Rixos Otel'de yapıldı. Törende Başbakan Yardımcısı Akdoğan'da bir konuşma yaptı.

Artık internet medyası var
18 Mart 2015 - 03:28 - Güncelleme: 18 Mart 2015 - 03:35

Radyo dinlenme oranlarında Avrupa'da 3. sırada olduğumuzu açıklayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Artık radyo dinlemek, televizyon seyretmek, gazete okumak hepsi internet üzerinden yapılabiliyor... Artık yeni medya var, sosyal medya var, internet medyası var." dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Rixos Otelde, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğinin düzenlediği "Medya Oscarları" ödül törenindeki konuşmasında, "Marifet iltifata tabidir" diyerek, verilecek ödüllerin gazetecilik alanında elde edilen başarıların artarak devam etmesini sağlayacağını söyledi.

Türkiye'de radyo ve televizyonun çok eskilere uzanan bir geçmişi olduğunu hatırlatan Akdoğan, 1927'de ilk radyo yayınının başladığını, Cumhuriyetin gelişimiyle radyoculuğun da geliştiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, iletişimin bu kadar gelişmediği zamanlarda radyoların çok önemli roller oynadığını kaydetti.

Televizyon yayınının 1968'de başladığını anımsatan Akdoğan, "Televizyon başlayınca radyonun pabucu dama atılır' diye düşünülüyordu ama öyle olmadı. Radyolar hala çok etkili. Bugün radyo dinlenme oranlarında Avrupa'da 3. sıradayız. Radyo, televizyonculuk 90'lı yıllara geldiğimizde ikinci baharını yaşadı. Özel radyo ve televizyonlar yayın hayatına başladı. Bugün kayıtlı bin 500 civarında radyo ve televizyona sahibiz" ifadelerini kullandı.

"Son dönemde baş parmak çok etkili"

Akdoğan, daha sonra internetle tanışıldığına ve internetin bütün medya sektörünü değiştirdiğine işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık radyo dinlemek, televizyon seyretmek, gazete okumak hepsi internet üzerinden yapılabiliyor. Konvansiyonel medya gibi görülüyor radyo ve televizyon. Artık yeni medya var, sosyal medya var, internet medyası var. Ahmet Haşim'in bir yazısı var 'Baş Parmak' diye. 'Baş Parmak medeniyeti' der. Batı medeniyetinin gelişiminde birçok icatta baş parmağın çok etkili olduğunu söyler. Gerçekten de son dönemde baktığımızda bu baş parmak, işaret parmağı çok etkili. Akıllı telefonlarda, Ipad'lerde, televizyon, radyo, gazeteler, bugünün nesli o başparmağıyla dünyayı oynattığını, istediğinin bir anda önüne serildiğini düşünüyor. Modern insanın gücü, masallardaki hükümdarla sanki yarışıyor. Bir tıkla bütün dünya gözünüzün önüne geliyor, ayaklarınızın önüne seriliyor."

Teknolojinin ve medyanın imkanlarının geliştiğini belirten Akdoğan, öte yandan insanın sihirli dokunuşunun değişmediğini, insan faktörünün çok önemli olduğunu aktardı.

Akdoğan, "Bugün editöryal bağımsızlık, basın özgürlüğü, basın ahlakı, demokratik basın gibi kavramları konuşuyorsak, bunların hepsinin atıf yaptığı, insan faktörüdür" diyerek, medya üzerinden devam eden tartışmaların temel unsurunun insan faktörü olduğunu ifade etti.

Bu yüzden gecede ödüle layık görülenlerin emeklerinin takdire layık görülmesinin çok önemli olduğunu belirten Akdoğan, ödül alanlara başarılar diledi.

Jüri özel ödülüne TRT'nin 7 Güzel Adam, Türk Yıldızları Belgeseli ve TRT Film Projesi layık görüldü.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'ya ödülünü takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum