AKSOY Baskan'dan ikinci Kısıtlama

Tatvan belediye baskanı FETTAH AKSOY uluslararası marketlere sınırlama getirdi.

AKSOY Baskan'dan ikinci Kısıtlama
03 Temmuz 2015 - 16:59 - Güncelleme: 05 Temmuz 2015 - 07:35

Tatvan'da Ulusal Marketlere İkinci Kez Sınırlama Getirildi Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları düzenlediği basın toplantısı ile ulusal market zincirlerine ikinci kez sınırlama getirme kararı aldı. Tatvan Haberi - 01 Temmuz 2015 Çarşamba - 12:39 Resmi büyütmek için üzerini tıklayın...

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları düzenlediği basın toplantısı ile ulusal market zincirlerine ikinci kez sınırlama getirme kararı aldı. Tatvan’ın markalaşması için ulusal firmaların birer şube açmasının yeterli olacağı görüşünde olan STK’lar bu sebeple açılacak olan ikinci ya da fazla şubelerin ilçede yerel esnafı zor duruma sokacağını, bu mağduriyetin önüne geçmek amacıyla ulusal firmaların ilçede birden fazla şube açmalarının önüne geçmek için karar almıştı. Alınan bu karara rağmen ulusal firmalar Belediye’den ruhsat almadan mülk (dükkan) sahipleri ile sözleşme imzalıyor.

Fahiş fiyatlarla mülk (dükkan) sahiplerine kira teklifinde bulunan ulusal market zincirleri, belediye ile mülk sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Yaşanan bu sorunlardan sonra Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy öncülünde; GİMTAT Başkanı Muzaffer Güzeluçar, Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin, Esnaf Kredi Kop. Başkanı Mehmet Kızılca Tatvan Ticaret Odası Başkan Vekili İhsan Bakırhan, Tatvan Şoförler Odası Başkanı Şirin Türel tarafından ortak bir karar alındı. Tatvan Belediyesi ve STK'lar tatafından alınan karar ; “ TATVAN BELEDİYESİ VE STK'LARDAN ORTAK KARAR Dışarıdan ilçemize gelen ulusal firmaların birden fazla şube açması yerel esnafarımızın yararına değildir.

İlçemizin kentleşme açısından önemli bir yerde olan ulusal firmalara karşı asla düşmanca ya da sermaye karşıtlığı gibi bir düşüncemiz yoktur. Türkiye'deki bütün ulusal firmalar, Tatvan'da birer şube açabilir ve her konuda kendilerine destek vermeye hazır olduğumuzu bildiririz. Özellikle Tatvan'daki mülk (dükkan) sahiplerinin Belediye ya da Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare etmeden hiç bir firma ile sözleşme imzalamamasını ve herhangi bir taahhütte bulunmamasını rica ediyoruz. Bu uygulama tamamen Tatvan esnaflarını korumak ve ilçemizin ekonomik gelişimi sağlamak içindir. Bu ortak karara destek veren Sivil Toplum Kuruluşları aşağıdaki gibidir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum