Aşık Veysel'in hayatı film olacak

Aşık Veysel’in hayatının anlatılacağı “Uzun İnce Yol” adlı filmin çekimlerinin, 2015’in Ağustos ayında başlanması planlanıyor.

Aşık Veysel'in hayatı film olacak
31 Ocak 2015 - 20:19 - Güncelleme: 31 Ocak 2015 - 20:25
Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu bu filmde kendi babaannesi rolünde yer alacak. Kenan Işık’ın rejisörlüğünü yaptığı “Cimri” isimli oyun için turnede bulunan Aşık Veysel’in torunu, tiyatro sanatçısı Yeliz Şatıroğlu, dedesi için düşünülen film projesi için heyecanlı olduğunu söyledi. Veysel Şatıroğlu veya bilindik ismi ile Âşık Veysel’in torunu olan tiyatro sanatçısı Yeliz Şatıroğlu, dedesinin hayatını anlatan bir filmde rol almaktan mutlu olacağını belirterek; “Böyle bir film projesi var. Geçen yıl Ağustos ayında çekilmesi planlanıyordu, ama bazı nedenlerden dolayı proje bu yıl Ağustos ayına ertelendi. Ekip ve senaryo planlamaları tamamlandı. Ağustos ayını merakla, heyecanla bekliyorum. Sinema filmi bir biyografik bir çalışmadan ziyade bir aşk filmi olacak. İsminin “Uzun İnce Yol” olması planlanıyor. Sinema filmi dedemin ünlü olmadan önceki yaşantısını anlatıyor. 30 ila 40 yaşı arasında ki hayat serüveninde yaşadıklarını konu alıyor. Senaryoyu aile bireyleri de okuyarak beğendi. Ailemizde müzikle uğraşan çok kişi var ama tiyatro sahnesinde bir tek varım. Bir an önce bu çalışmanın içinde olmak istiyorum” diye konuştu.
 
“TİYATRO OYUNU BİZE KENAN IŞIK’IN EMANETİ”
 
Rize’ye Kenan Işık’ın rejisörlüğünü yaptığı Cimri isimli oyunla beraber gelen Yeliz Şatıroğlu, Karadeniz turnesine Rize ili ile başladıklarını ifade ederek “Buradan Ordu iline geçiyoruz. Cimri isimli tiyatro oyunu Kenan Işık’ın içinde olduğu bir oyun. Prova sürecinde hep beraberdik. Oyunumuz sahnelendi. Turnelerde hep yanımızdaydı. Ama üzücü o olay ardından ekip olarak yıkıldık. Tam sezon ortasında hocamız bizleri bıraktı. Bu oyun Kenan hocadan dolayı duygusal bir bağ oluşturdu bizde. Hepimiz bu oyunu onun emaneti gibi sahiplendik. Bir an önce bizimle tekrar olmasını diliyoruz. Tiyatro oyunumuz eğlenceli komik bir tiyatro oyunu. İzleyenlerin keyif aldığını görmek bizi de mutlu ediyor. Çok başarılı bir ekibe sahibiz. Oyunumuzu sahnelemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“RİZE İNSANI ÇOK POZİTİF VE SICAK”
 
Rize iline ikinci kez geldiğini söyleyen tiyatro sanatçısı Yeliz Şatıroğlu, “Her geldiğimde Rize’nin yeşil doğasına hayran kalıyorum. Şehir olarak muhteşem bir şehir. İlk geldiğimde insanlarını çok tanıyamamıştım, ama bu sefer birçok diyalog kurma şansım oldu. İnsanlar çok pozitif, sıcak ve doğallar. Rize’den güzel hatıralarla ayrılıyorum. Rize’ye gelenlere önerim gezilecek, görülecek çok yeri var. Yemekleri harika ve özel kesinlikle tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

  • 0 Yorum