Cumhurbaşkanı Erdoğan: Talep olursa Libya'ya asker göndeririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'ya asker gönderilmesi konusunda, 'Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa yeteri derecede neyse gönderebiliriz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Talep olursa Libya'ya asker göndeririz
10 Aralık 2019 - 17:34

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programda konuştu. Libya'ya asker gönderilmesi konusunda Erdoğan, "Eğer Libyabizden böyle bir talepte bulunursa yeteri derecede neyse gönderebiliriz" dedi.

"NE ZAMAN TEMİZLERSEK O ZAMAN ÇIKACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'den ne zaman çıkacaksınız diye soruyorlar. Siz ne zaman çıkarsanız, biz teröristlerden orayı ne zaman temizlersek o zaman çıkacağız" diye konuştu.

"GERÇEK SEBEP BU DEĞİL"

AB üyeliğiyle ilgili de Erdoğan, "Diyorlar ki, 'Sizin nüfusunuz çok fazla.' Aslında gerçek sebep bu değil. Gerçek sebep, biz Müslümanız" ifadesini kullandı.

"NOBEL'İN BENİM İÇİN HİÇBİR KIYMETİHARBİYESİ YOKTUR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gün kendisine Nobel Barış Ödülü verilmesi halinde bunu almayacağını belirterek, şöyle konuştu: "Nobel kendini tüketmiştir. Nobel, siyasi, ideolojik davranan bir kuruluş konumundadır. Benim için Nobel'in hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. Türkiye olarak bu törene kesinlikle katılmayacağız. Böyle bir katili ödüllendirmek zulüm ile ortak hareket etmektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum