Karamollaoğlu: Yeter artık, çok Müslüman kanı döküldü

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin Elbistan 7’nci Olağan Kongresi’nde Libya’da sağlanan ateşkesi değerlendirdi.

Karamollaoğlu: Yeter artık, çok Müslüman kanı döküldü
13 Ocak 2020 - 05:48

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kahramanmaraş Elbistan 7. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu. Libya’da taraflar arasında yapılan ateşkesin sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Bu konuda çok itinalı davranılsın dedik. Şimdilik bu konuda birtakım ciddi adımlar atıldı. Biz orada barışın sağlanmasını istiyoruz. Yeter artık, çok kanlar döküldü” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yurt gezilerine ara vermeden devam ediyor. Partisinin Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi’ne katılan Karamollaoğlu’nu, kongrenin yapıldığı kongre merkezinde binlerce partili coşkuyla karşıladı. Karamollaoğlu’na programda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Genel İdare Kurulu üyeleri ve partisinin çevre kentlerinin il başkanları da eşlik etti. Kongreye birçok siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Karamollaoğlu, daha sonra esnaflar ve Elbistanlı vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

KENDİ OKUDUKLARINI ANLAMIYORLAR

Dünyanın tam bir kargaşa içinde olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, “Batılı ülkeler ırkçılığı ve mezhepçiliği artırarak bizim birbirimizle kavga etmemizi istiyorlar. Âlim geçinenler bu ayrımı göremediler. Bazıları Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından demediklerini bırakmadılar. Amerika ile aynı türküyü söylediler. Ben Kasım Süleymani’nin şehit edildiğini konuşmalarımda söyledim. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım Süleymani’nin şehit edildiğini yazarak İran’a bildirdi. Bunu teyit etti. Kim olduğu belli olmayan üst düzey bir yetkili çıkmış ‘yok öyle bir şey’ diyor. Aynı eleştirileri hadi çıkın Cumhurbaşkanı’na yapın. Yapamazlar, bunların yüreği yetmez. Bunlar ödlek insanlardır. Kasım Süleymani’nin şehit edildiğini sadece ben ve Cumhurbaşkanı söylemiyor. Aynı zamanda Filistin’de İsmail Haniye haykırarak söylüyor. Âlim geçinenlerin önce kendi okuduklarından ve anlattıklarından istifade etmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 

ATEŞKES SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME

Libya’da ateşkesin sağlanmasını değerlendiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Bizim askerimiz Libya’ya gidiyor. Bu konuda çok itinalı davranılsın dedik. Şimdilik bu konuda birtakım ciddi adımlar atıldı. Biz orada barışın sağlanmasını istiyoruz. Putin’in yaptığı ziyaretlerin ardından ateşkes ilan edildi. Bu bizim için sevindirici bir gelişmedir. Yeter artık, çok kanlar döküldü.”

 

 

SİYASİ PARTİLER BİRBİRİNİN DÜŞMANI DEĞİL

Karamollaoğlu, kutuplaşmanın bir an önce bitmesi gerektiğinin altını çizerek, “Ülkeyi kucaklaması gerekenler, nasıl olur da ben nasıl seçmenimi yanımda tutarımın peşinde. Bu da kutuplaşmaya neden oluyor. Sen şu partilisin, selam bile vermem diyorlar. Bir insan selam vermiyorsa ne İslam’dan anlamıştır ne de insanlıktan anlamıştır. Siyasi partiler birbirinin düşmanı değil, birbirlerinin rakibidir. En başarılı olan iktidar olur, diğerleri gider onu tebrik eder. Bu ülkede huzurun sağlanmasını istiyorsanız, düşünce ve fikir özgürlüğüne izin vereceksiniz” ifadelerini kullandı. 

 

BU NASIL SİYASET!

Bazı belediye başkanlarının AKP’ye geçeceği yönündeki iddialara değinen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Belediye başkanlarının 100 tanesi AK Parti’ye geçecek imiş. Vay canına, nasıl olmuş. Belediye başkanları, ben bunu yapmaya mecburum diyor. Bu beni utandırıyor ama benden önceki belediye borç yaptı. Ben bu borcu tek başıma ödeyemiyorum diyor. İktidar yanıma gel, ben hallederim diyor. Bu nasıl siyaset! Bir de bununla övünüyorlar. Ülke böyle yönetilir mi? Buna insanlık denilir mi? İktidar partisine geçebilir ama iktidara hınç besler. Eğer baskı olmasın, yüzlerce belediye başkanı bize katılır.”

 

İKTİDAR FİLTREYİ DESTEKLEMELİ

Elbistan Santral Fabrikası’na “filtre takılmasıyla” ilgili devam eden tartışmalara değinen Karamollaoğlu, “Saadet Partisi olarak biz havanın kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Suyun da kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Toprağın ve ormanın kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Elbistan Santral Fabrikası’na neden filtre takılmıyor? İktidar çok para diyor. Devlet bu fiyatı karşılamalıdır. Sanayiciyi desteklemelidir. Biz iktidar olursak, suyun, havanın, toprağın ve ormanın kirlenmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum