Ümmet Vakfı 2019 Yılı Kudüs Raporunu Açıkladı

Siyonist israil Boş Durmuyor Türkiyede Yapılan Bugünkü Ümmet Vakfının Kudüs Raporunun Açıklanması Programından Hemen Sora Gazzeye Bomba Yağdırdı

Ümmet Vakfı 2019 Yılı Kudüs Raporunu Açıkladı
16 Ocak 2020 - 06:25 - Güncelleme: 16 Ocak 2020 - 13:26
Siyonist israil Boş Durmuyor Türkiyede Yapılan Bugünkü Ümmet Vakfının Kudüs Raporunun Açıklanması Programından Hemen Sora Gazzeye Bomba Yağdırdı
Dünyayı ve Kudüs ü İslamsızlaştırma Çabasında Olan Siyonist İsrail Yönetimi Türkiyede Ümmet Vakfının Açıkladığı Kudüs Raporunun Ardından Zulmüne Devam Etti Saatler Sonra Gazzeyi Bombaladı  Ajanslara Düşen Kudüs Raporu Rahatsız Etti ve Tekrardan Gazzeye Saldırdılar.
2019 yılında kudüsteki zulmü ve ümmet vakfının çalışmalarını bir rapor olarak basın mensupları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı işte o rapor..
 
Ümmet Vakfı 2019 Kudüs Raporu
Bugün burada geride bıraktığımız 2019 yılında Kudüs’te yaşananlara bir göz atmak için bir araya geldik. 
İlk kıblemiz, yeryüzündeki ikinci mescit ve 3. haremimiz olan Mescid-i Aksa ve o mübarek mescidi, içinde barındıran Kudüs ne yazık ki geçtiğimiz yıl da hüzünlü bir şekilde işgal altında kurtarılmayı bekledi.
Huzurun Başkenti Kudüs İşgal Altında Hüzünle Anılır Oldu.
Yüzyıldır huzurun ve bereketin şehri Kudüs maalesef, işgalci rejimin haksız ve hukuksuz tecavüzleri yüzünden hüzün, gözyaşı ve zulüm ile anılmaya devam ediyor.
Daha düne kadar bütün insanlığın ortak mirası olan Kudüs, bugün Siyonizm işgali altında açlığın, sefaletin, haksızlığın ve ölümün kol gezdiği bir belde haline gelmiştir. 
Sadece Müslümanların değil, ben insanım ve vicdanım var diyen her ehli insaf kişinin kayıtsız kalmaması gereken Kudüs’e, maalesef gereken ilgi gereken ilgi gösterilmemekte ve yardım yapılmamaktadır. 
Müslümanların ve Hristiyanların Kutsal Mekanları Saldırı Altında
Müslümanların ve Hristiyanların kutsal mekanlarına, özellikle mübarek Mescid-i Aksa’ya yönelik tehlikeli saldırılar, bu mescidi yıkılmakla tehdit eden kazılar ve yerine idaa edilen Süleyman heykelini inşa etme planı bölgede ve dünyada barış ve istikrarı tehdit etmektedir. Bütün bunlar insanlığın ortak mirasına ve medeniyetine yönelik saldırıdır. Ayrıca Kudüs ve Filistin’i tehdit etmektedir.
Kudüs’te sosyal durum, eğitim, sağlık, ekonomi ve mukaddes yerlerin korunması hususundaki vahameti ve aciliyeti anlamak için öncelikle 2019 yılında Kudüs’te yaşananlara bir göz atmamız gerekir.
 
İşte İşgalci İsrail’in 2019 Bilançosu
1. 2.078 Haksız tutuklama yapıldı
531 Çocuk
94 Kadın
1.453 Yetişkin Erkek
İşgalci İsrail Kudüs’ü yalnızlaştırmak için 2019 da hukukuz tutuklamalarını arttırarak devam ettirdi. Tutuklananların 532’sinin çocuk 94’ünün kadın olması da dikkatlerden kaçmıyor. Okullarında olması gereken, sokaklarda oyun oynaması gereken çocukları kendi yasalarını bile çiğneyerek tutuklayan İşgalcinin asıl amacının Kudüs’te yaşayan Müslümanların gözlerinin korkutarak buraları terk etmeye zorlamak olduğu ortadadır. 
 
2. 29.610 Kişi Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi
2019'da İşgalci İsrail’in, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri rekor seviyeye ulaştı Tüm zamanların rekoru olarak 29 bin 610 fanatik Yahudi, İşgalci İsrail polisinin korumasında silahların gölgesinde mübarek Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.
3. Üç Defa Mescid-i Aksa’nın İbadete Kapatıldı
12.03.2019
15.08.2019 
26.09.2019
İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 2019 yılı içersinde maalesef İşgal güçleri tarafından silah zoruyla tam üç defa ibadete kapatıldı. Tüm dünyanın gözü önünde bir ibadethaneyi kapatan işgalci İsrail’in bu tavrını hiçbir inancın kabul etmesi mümkün görünmese de dünya bu vahşete ses çıkaramadı.
 
4. 2019 yılı içerisinde 7 kişi şehit edildi.
Kudüs 2019 da şehitleri ile gündeme gelir oldu. Biri kadın yedi genç Kudüs’te elde tutulur hiçbir gerekçe olmadan şehit edildi. Gerçekte tek yaptıkları Mescid-i Aksa’yı terk etmemeleriydi ama bu bile İşgalci İsrail’e fazla geldi ve Kudüslüleri yıldırma politikaları gereği bu gençleri şehit etti.
5. 173 Kudüslü Ailenin evi yıkıldı.
Kudüs’ü Yahudileştirme planlarının en önemli ayağı olan topraklara sahip olma politikası gereği ele geçirmeye çalıştığı toprakları ve binaları Filistinlilerden satın alamayan işgalci İsrail Kudüslülerin evlerini yıkmaya devam etti. Hatta öyle bir yıkım ki, 51 Kudüslü aileyi evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda bıraktı. 
6. 355 Müslümana Mescid-i Aksa’da ibadet yasağı verildi.
İşgalci İsrail bir yandan Müslümanların Kudüs’e girişi engelleyip Kudüs’ü yalnızlaştırırken diğer yandan da Mescid-i Aksa’yı yalnızlaştırmaya devam ediyor. Kudüs’te yaşanan 355 Müslümana Mescid-i Aksa’ya girmeyi yasaklayan İşgalci İsrail, Yahudilerin Aksa’ya rahatça girebilmesi için mabedin boş kalmasını hedefliyor. 
7. 44 Müslümanın Kudüs’e girişi yasaklandı.
Kudüslü Müslümanları buraları terk etmediği için cezalandırmak isteyen İşgalci İsrail daha da ileri giderek Kudüs’te yaşayan 44 Müslümana Kudüs’e girme yasağı vererek zulmünde daha da ileri boyutlara ulaşıyor. 
8. 15.000 zeytin ağacı tahrip edildi.
2019’da Kudüslülerin geçim kaynağı olan zeytin ve meyve ağaçları bile işgalci İsrail’in hedefi olmaya devam etti. İşgal ve saldırılar ile azalan yeşil alanlar Kudüslülerin hayatını olumsuz yönde etkilerken işgalciler 15.000 zeytin ağacını daha tahrip etti.
9. Müslümanlara ait 5 sivil toplum kurumu kapatıldı.
Dünyanın her yerinde sivil toplum kuruluşları desteklenirken Kudüs’te STK’lar olur olmaz bahanelerle kapatılıyor. 2019’da bir vakıf okulu,  bir eğitim müdürlüğü ofisi, bir cami, bir medya ofisi ve bir sağlık kurumu İşgalci İsrail’in hedefi oldu.
10. Müslümanlar arasındaki fakirlik oranı % 80’i aştı.
2019’da Kudüs’te Yahudiler bile geçinemedikleri için ayaklanır ve eylemler yaparken Müslümanlar %80’i aşan fakirlikle boğuşuyorlar. İşgalci İsrail’in, Kudüs’ün Müslümansızlaştırması ve İslami kimliğinin tahrip edilmesi planları ciddi anlamda finanse edilirken Müslümanlar fakirlikle baş başa bırakılıp Kudüslülerin maddi imkânsızlıklarından dolayı buraları terk etmeleri hedefleniyor. 
11. Kudüslü Müslümanların Eğitim hakkı engellendi. 
Okumak her gencin hakkıdır. Ancak 2019’da Kudüs’te yaşayan ve işgal okullarında eğitimlerine devam eden Müslüman öğrencilerin % 55’i ve Arap okullarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin % 30’u okullarını terk etmek zorunda kaldı. Gerek maddi yetersizlik gerek işgalcilerin tehditleri ile okullarını terk etmek zorunda kalan Kudüslü öğrencileri zor günler bekliyor.
 
 
 
Kudüs Halkının Uluslararası Desteklere İhtiyacı Vardır
2019 raporlarında da görüldüğü üzere işgalci İsrail her alanda zulmünü ve tahribatını katbekat arttırarak devam etmektedir.
Bu bağlamda işgal altında yaşayan, Yahudileştirme ve soykırım politikalarına direnen, insani ve siyasi haklarını geri almak için mücadele eden Kudüs halkının uluslararası desteklere ihtiyacı vardır.  Tüm İslam ülkelerindeki vakıf ve dernekler aynı zamanda barışı seven tüm dünya ülkelerinden, uluslararası kuruluşlar Kudüs’teki işgalin sona ermesi için gayretlerini yoğunlaştırmalıdır.
Kudüs bir barış şehri, medeniyetlerin buluşma yeri, güvende olmasıyla insanlığın huzur bulacağı kutsal bir mekândır. Medeniyetin devamı için bu şehrin iyimserlik, adalet ve insani yaşayışın bir örneği olarak kalması gerekir. Bu sebeple işgale, zulme ve sömürgeciliğe karşı olanların Filistin halkının vatanının özgürleştirilmesi için verdiği mücadeleyi desteklemesi gerekir.
Ümmet Vakfı Kudüslülerin Yanında Olmaya Devam Ediyor
Ümmet Vakfı, 2019’da da Kudüslü Müslümanların ve mazlum Mescid-i Aksa’nın yanında olmaya devam etti ve Kudüs halkının desteklenmesi için her alanda projelerine devam edecektir.
Tüm bu yaşananlar karşısında Ümmet Vakfı 2019 yılı içerisinde Kudüslü kardeşlerimizin, hayat mücadelesinde ve ribat vazifelerinde, onlara maddi ve manevi anlamda destek olmak adına şu çalışmaları yapmıştır;
Eğitim Alanında 71 Proje ile 96.656 kişiye ulaşılmıştır.
Ekonomik Alanda 8 Proje ile 2.597 kişiye ulaşılmıştır.
Sosyal Alanında 19 Proje ile 37.124 kişiye ulaşılmıştır.
Sağlık Alanında 3 Proje ile 3.922 kişiye ulaşılmıştır.
Mukaddes Alanlarda 43 proje ile 322.367 kişiye ulaşılmıştır.
 
Toplamda 114 Proje ile 462.666 kişiye ulaşılmıştır.
Ümmet Vakfı imani bir mesele olarak gördüğü Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü yolunda projeler gerçekleştirmektedir. Vakfın bu çalışmalarına ve projelerine maddi ve manevi anlamda destek veren halkımıza teşekkür ederiz.
Özgür Kudüs’te buluşmak umudu ve duası ile...
 

ÜMMET VAKFI

Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı, işgalci Siyonist Yahudilere karşı savunmak ve muhafaza etmek, tüm Ümmet için farzı kifaye olup, bu farzın birileri tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir.

İslam’ın ilk kıblesi, ikinci mescidi ve üçüncü haremi olan MESCİD-İ AKSA’yı içinde barındıran,  Peygamberler diyarı Kudüs şehrinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz; orayı terk etmeden, Ümmet adına bu farzı gerçekleştirmek için, nöbet görevi üslenmiş, oranın muhafazası için; canı, kanı ve malı uğruna olağanüstü mücadele vermektedir.

Tüm İslam Ümmetinin de bu farzın yerine gelmesi için çalışan bu kardeşlerine, maddi ve manevi destek vermeleri gerekmektedir.

Ümmet Vakfı bu duygu ve düşüncelere binaen, Ümmet adına Ümmet için,

Mübarek Kudüs’te nöbet görevi yapan Müslüman Kardeşleri için,

Mübarek Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya hizmet için, Müslüman alim ve aydınların teşvik ve destekleriyle 2013 yılında kurulmuştur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum