Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'a geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çalışma ziyaretinde bulunmak üzere İstanbul'a geldi. İki liderin görüşmelerde Libya ve Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunması öngörülüyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'a geldi
24 Ocak 2020 - 11:31

Almanya Başbakanı Angela Merkel, TürkiyeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak çalışma ziyaretinde bulunmak üzere İstanbul'a geldi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA HAVALİMANINDAN AYRILDI

Merkel'i taşıyan uçak, saat 23.15'te Atatürk Havalimanı'na indi. Angela Merkel ve beraberindeki heyetin yer aldığı konvoy, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı.

BİRÇOK KONU ELE ALINACAK

İstanbul'da bir dizi temasta bulunması beklenen Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde ikili ilişkiler, Almanya'nın temmuz ayı itibarıyla başlayacak Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı çerçevesinde, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, katılım süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi konularının ele alınması bekleniyor.

LİBYA VE SURİYE KONULARI DA GÜNDEMDE

Görüşmelerde ayrıca Libya ve Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum