Gönüllü arkadaş hareketi

Medya ve iletişim alanında öne çıkan kurumlar sadece gazete, dergi, internet ve TV gibi yayın organları değil. Aynı zamanda bu alanda faaliyet gösteren “meslek örgütleri” de bulunuyor

Gönüllü arkadaş hareketi
28 Ocak 2015 - 02:55

Medya ve iletişim alanında öne çıkan kurumlar sadece gazete, dergi, internet ve TV gibi yayın organları değil. Aynı zamanda bu alanda faaliyet gösteren “meslek örgütleri” de bulunuyor. Son yıllarda etkinliği artan İletişim Platformu da bu meslek örgütlerinden biri haline geldi. İletişim fakültesi öğrenci ve mezunlarından oluşan Platform’un geçmişi 1990′lı yıllara kadar uzanıyor. Gönüllü bir arkadaş hareketi olarak doğan İletişim Platformu, 2011 yılından itibaren İletişim Platformu Derneği adı altında kurumsallaşmasını tamamladı.

 

500′ün üzerinde üyesi bulunan İletişim Platformu’nun bu üyelerinin büyük çoğunluğunu medya çalışanları oluşturuyor. Tüm iletişim fakültesi öğrenci ve mezunlarının buluştuğu bir çatı işlevi gören İletişim Platformu, hem öğrencilere yönelik eğitim seminerleri ile hem de “İletişim Buluşmaları” adı altında geleneksel hale getirdiği konferansları ile dikkat çekiyor

ÇATAKLI: DERNEĞİMİZ BİR ARKADAŞ GRUBUNDAN DOĞDU

 

İletişim Platformu’nun belli değerler etrafında bir araya gelen bir arkadaş grubundan doğduğunu belirten dernek başkanı Yusuf Ziya Çataklı, “Dernek olarak vizyonumuzu, medyamızın daha özgürlükçü, çok sesli ve fikri temellerini bu topraklardan alan bir yayın çizgisine ulaşması şeklinde belirledik” dedi.

 

Bu doğrultuda çalıştıklarını belirten Çataklı, derneğin onursal Başkanının Ali Yeşildal olduğunu belirtti.

 

İletişim Platformu’nun genç bir taban hareketi olduğunu ifade eden Çataklı, derneğin amaçlarını “Medya dünyasındaki değişimi takip etmek ve bunu üyelerimize aktarmak. Mezun ve mensuplarımızın birlikteliğine yönelik çalışma ve faaliyetler yapmak. İletişim fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin donanımlarını artırmak ve mesleğe geçiş sürecinde onları desteklemek” şeklinde açıkladı.

 

GÜCÜMÜZÜ UZUN YILLARA DAYANAN BİRLİKTELİĞİMİZDEN ALIYORUZ

 

İletişim Platformu’nun, gücünü, üyelerinin uzun yıllardan beri süregelen birlikteliğinden aldığına vurgu yapan Yusuf Ziya Çataklı, üyelerin mesleki gelişimini takip ettiklerini ve onları desteklediklerini belirtti.

68900_417092875058152_584610683_n

“Yaşadığımız toprakların geleneğinden beslenerek söz söyleme ihtiyacı katidir” diyen Çataklı, “İletişim Platformu, bu ihtiyaca cevap verme noktasında fikri ve aksiyon üretme çabasındadır” ifadelerini kullandı.

 

İletişim Platformu’nun gönüllülük esasına göre varlığını sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olduğuna vurgu yapan Çataklı, “Herhangi bir siyasi ve ideolojik bağlantımız yoktur” dedi.

 

Dernek özellikle düzenlediği aktivitelerle dikkat çekiyor. Konferanslar ve eğitim seminerlerinin yanı sıra sosyal aktivitelere de büyük önem veren İletişim Platformu, piknik ve geziler düzenliyor.

 

İletişim Fakültesi mezunlarının haklarını her platformda savunmak platformun önemli bir diğer misyonu olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum