Abdülaziz KIRANŞAL

Abdülaziz KIRANŞAL


Ayasofya'da Fetih Namazı

26 Mayıs 2016 - 17:04

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; İlim, zikir ve cihad meclislerinde alınan kararlarla 40 yıl önce emanet edilen tevhid sancağının her yıl yeni bir nesle devredildiği kutlu buluşma demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; Defalarca kapatılmasına, yasaklanmasına, bölünüp parçalanmasına, mallarına el konulmasına rağmen asla vazgeçmeyen, yılmak, yorulmak, tükenmek bilmeyen bir topluluğun zafer yürüyüşünün adıdır.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; “Nice az topluluklar çok topluluklara galip gelir” sırrına ermiş bir topluluğun, Allah’a sığınıp “Yarabbi ayaklarımızı sabit kıl, üzerimize gökten yağmur gibi sabır yağdır ve kafirlere, emperyalistlere, Siyonistlere karşı bize yardım et” diyeceği, niyetlerin ve ahitlerin yenileneceği mübarek zaman demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; Kendisini anlamayan ezher şeyhlerine inat, dirilişi kahvehanelerden başlatan Hasan el Benna gibi, muhafazakâr demokrasinin vaizlerine ve onların ehven-i şer fetvalarına inat, davasında sebat eden izzetli neslin, diriliş buluşması demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; “Faiz bir dünya gerçeğidir” diyenlere rağmen faizsiz ekonomiyi savunabilen, “din merkezli birlikteliklere karşıyız” diyenlere rağmen İslam Birliğine inanabilen, “İsrail’e ihtiyacımız var” diyenlere rağmen Allah bize yeter diyebilen dava erlerinin direnişi demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; ihale, atama, terfi ve tayinlerin cazibesine kapılmadan “hayat iman ve cihaddır, gerisi teferruattır” bilinciyle hareket eden bir neslin Allah’ına kul, davasına er olma mücadelesi demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; “Bir avuç kaldık amma elhamdulillah Siyonizm’in avucunda değiliz” diyen dava delilerinin Siyonizm hapishanesinde çıkardıkları dehşetli isyan demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; “Mesele ne dervişlik, ne şeyhlik, ne imamlıktır. Mesele Allah’a kul olmak ve O’nun rızasını kazanabilmektir” diyen Mehmed Zahid Kotku’nun (R. aleyh) işaret ettiği hedefe ulaşma şuurunda bir neslin kutlu yürüyüşü demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek;“Bir Müslüman olarak yeryüzünde Allah’ın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar İslam’ın hakim kılınması yolunda kendimi görevli hissediyorum.” diyen Malcolm x yürekli mücahidlerin buluşması demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; Irkçılığa değil, taassuba değil, toprağa değil, flamaya değil, menfaate değil, ganimete değil yalnızca Allah’a davet” diyen Seyid Kutub gibi sadece ümmet olmaya ve İslam Birliğine davet eden davetçilerin aziz çağrısı demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; “Hoca! Başındaki sarık da çaput, bu şapka da; onu çıkarıp bunu giysen ne olur? Reis Bey! Arkanızdaki bayrak da çaput, İngiliz bayrağı da çaput; Bunu çıkarıp onu assanız ne olur?” diyerek sünnet uğrunda darağacına yürüyen İskilipli Atıf hocanın talebelerinin zulüm çağına vereceği en esaslı cevap demektir.

Ayasofya’da fetih namazı ve İstanbul’un fethi demek; “Gün gelecek, Siyonist İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki bütün hayatı Gazze şeridi gibi gözlerinin önünden geçecek” diyen Necmettin Erbakan’ın bahsettiği tokadı atacak neslin son provası demektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum